Eski köpek diyeti Ω yağ asitleri: gözlerde var, bağırsaklarda da var

Gözler ve beyinler muhtemelen köpeklerin atalarına omega-3 yağ asitleri sağladı, ancak bu organ dokuları birçok yan ürün evcil hayvan maması bileşenlerinde kullanılmıyor.

11

Atalara ait beslenme trendlerinin ötesinde, tüm evcilleştirilmiş evcil hayvan maması formülasyonu, yardımcı hayvan vücutlarının kullanmak üzere evrimleştiği gerekli veya faydalı besinleri sağlama etrafında dönüyor. Evcilleştirilmiş köpekler için, kalıtsal diyet tercihi , artıklar, artıklar ve zararlı böcekler gibi insanlar tarafından yenmeyen şeylerden etkilenmiş olabilir. Bu Ur-köpekleri insanlardan tam olarak ne kaçtı? Modern köpeklere bakılırsa, köpeklerin alabileceği herhangi bir şey. Kemirgen gözleri gibi mütevazi avcıların ve kaçındıkları şeyleri yemek, evcilleştirme sırasında omega-3 yağ asitleri eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) ve omega-6 yağı dahil olmak üzere köpeklere hayati besin kaynakları sağlamış olabilir. asit alfa linolenik asit (ALA).

 

Kansas Eyalet Üniversitesi'nde evcil hayvan maması program koordinatörü Dr. Greg Aldrich, bir e-postada "Kurttan evcil köpeğe evrilmeleri / evcilleştirilmeleri sırasında bu besinleri nerede elde etmiş olabileceklerine dair saf bir spekülasyon olurdu"  diye yazdı. “Okuduklarıma ve bazı spekülasyonlara dayanarak, bu yağ asitlerinin diyetlerine girebileceği muhtemelen birkaç yol vardı.

 

"Daha uzun zincirli EPA ve DHA için, bunlar daha çok gözlerde, sinir ve beyin dokularında yoğunlaşıyor."

 

“İnsanların yiyecek atıklarından arındırılmış olabilir. Köpekgiller ayrıca yiyecekleri aradıkları ve ot, çilek, kemirgenlerden ve diğer küçük memelilerden eleme ürünleri de dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesini tükettikleri bilinmektedir. Çoğu bitki kaynağında az miktarda ALA bulunur. ALA, çok yavaş da olsa EPA ve DHA'ya biyolojik olarak dönüştürülebilir. Ancak, muhtemelen bu, asgari ihtiyaçlarını karşılamak için yeterliydi. "

 

Illinois Üniversitesi, Urbana-Champaign  hayvan beslenmesi profesörü Dr. Kelly Swanson, "Linoleik asit ve linolenik asit bitki yağlarında yaygındır, araşidonik asit yalnızca hayvan bazlı bileşenlerde bulunur"  diye yazdı.

 

Av öğelerinden Omega-3 ve -6 yağ asitleri

Aldrich, köpeklerin temel yağ asitlerine olan ihtiyaçlarının çoğunu av veya atılmış ürünler karşılayacağını söyledi. Bu hayvan kalıntılarında, bağırsak çevresindeki yağ birikintileri bir miktar ALA sağlamış olacaktı. Daha uzun zincirli yağ asitleri EPA ve DHA için, gözler, sinir ve beyin dokuları en yüksek konsantrasyonları tutacaktı.

 

Aldrich, "Bu organların avlarında tüketilmesi, muhtemelen sağlık bakımı için yeterli miktarlarda sağladı" dedi. Bunlar et ve kemik unu veya kümes hayvanları unu gibi modern yan ürün bileşenlerinde bulunmayan bileşenlerdir. Kuzu ununun bir kısmı (içindeki yağ) bir miktar ALA içerir. Otlayan hayvanların çoğu, tükettikleri yemlerden bir miktar ALA biriktirmiş olacaktır. Yani et / yağ / proteinli öğünler de bir kaynak olacaktır. "


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek ve kedi, iki stil karşılaştırıldı: onları farklı bir şekilde sevmemizi sağlayan şey budur.

Petfood Forum, dünyanın dört bir yanından evcil hayvan maması