Evcil hayvan mamasında Salmonella için sıfır tolerans hiç değişecek mi?

 

Gıda ve Güvenlik Modernizasyon Yasası ABD'de tam olarak yürürlüğe girmeden çok önce, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) evcil hayvan mamalarında Salmonella için sıfır tolerans seviyesini açıkladı . Bu, 2000'li yıllarda kontamine kuru köpek mamasıyla temas eden insanlarda görülen birkaç Salmonelloz vakasına bir yanıttı .

 

Elbette, bu Salmonella hastalanma ve hatta insanlarda ölüme neden olma vakaları çok endişe vericiydi ve söz konusu evcil hayvan yemi fabrikalarında sağlam güvenlik ve sanitasyon uygulamaları yoluyla önlenmeleri gerekiyordu. Yine de sektördeki birçok kişiye sıfır tolerans seviyesi acımasız bir tepki gibi görünüyordu. Salmonella'nın 2.000'den fazla serotipi mevcuttur, bu nedenle patojen çevredeki hemen hemen her yerde bulunur ve neredeyse tüm insan gıda kategorilerine Salmonella için en az bir dakikalık toleransa izin verilir . Görünüşe göre evcil hayvan mamasının seçilmesi doğru muydu?

 

Uzun süredir evcil hayvan maması güvenliği ve kalite uzmanı olan, Diamond Pet Foods için gıda güvenliği ve teknolojisi yönetici müdürü Michele Sayles - hayır diyen kamptaydı, FDA'nın politikası mantıklı değildi. Ancak 28 Nisan 2021'de evcil hayvan maması geri çağırmalarıyla ilgili Pet Food Pro Zoom'a Sor sohbeti sırasında "beklememiz gerektiğini" söyledi. "Beni tanıyan birçok meslektaşım için , Şunu çok söylüyorum: Köpeklere sadece beslediğimiz bebek maması yapıyoruz. "

 

Salmonella : çok az bulunur, tipik olarak evcil hayvanlar için zararlı değildir

FDA, sıfır tolerans politikasını ilk kez yayınladığından beri, Salmonella tespitine dayalı düzinelerce ve düzinelerce evcil hayvan maması geri çağırması olmuştur - bazen evcil hayvan mamasında bile değil, daha çok üretildiği tesisteki iz seviyeleri. Özellikle çiğ evcil hayvan yemi, ajansın incelemesini, bir şirketin 2019'da politika nedeniyle FDA'ya dava açtığı noktaya kadar çekti .

 

Kuru evcil hayvan maması kesinlikle Salmonella'dan - yıllar boyunca geri çağırma lanetinden kaçmadı; Aslında, sadece 2021 yılında patojenin tespitine dayalı olarak en az üç kuru ürün geri çağrısı gerçekleşti.

 

Pek çok endüstri üyesine yönelik seçilme algısı, evcil hayvanların kendilerinin - evcil hayvan mamasının nihai tüketicileri - nadiren Salmonella yutulması nedeniyle hastalanmalarından kaynaklanmaktadır . Bu kritik bir insan sağlığı sorunu, ancak çoğu insan gıda ürünü veya tesisi bile patojenin mikroskobik seviyelerini içerebilmesine rağmen bu seviyelere izin verildiğinde sektörün sorumluluğu mudur?

 

Evcil hayvan yemi bitkilerinde veya ürünlerinde tespit edilebilen seviyeler ayrıca tipik olarak mikroskobiktir. Sayles, FDA'nın sıfır tolerans seviyesi hakkındaki görüşüne ve bunun olup olmadığına ilişkin bir soruya yanıt olarak, " Muhtemelen yaklaşık 10 yıl önce, bir endüstri olarak, orada Salmonella'nın gerçekte ne kadar olduğuna baktık " dedi. değişmesi muhtemeldi. "Ekstrüde kuru bir evcil hayvan mamasına baktığınızda,% 10 veya daha az nemden ve çok düşük su aktivitesinden bahsediyoruz. Bunlar, Salmonella bir yana , patojenlerin büyümesini destekleyen ürünler değildir .

 

"Öyleyse, sahada pozitif bir [tespit seviyesi] elde ettiğimizde , gerçekte ne kadar Salmonella var?" diye devam etti. “Geri döndüğümüzde ve gerçekten bazı sayım çalışmaları yaptığımızda, endüstri , kuru ekstrüde edilmiş bir evcil hayvan ürünü tahmini veya pozitif bir test gösterdiğinde mevcut olan Salmonella seviyelerinin aslında son derece düşük olduğunu keşfetti . Ve bir hücrenin fraksiyonundan bahsediyoruz: gıdanın gramı başına 0.1 koloni oluşturan birim. Yani toplamda bu organizmanın ancak birkaç hücresi ”.

 

O kadar düşük bir seviye, diye ekledi, tipik olarak evcil hayvanda ters bir reaksiyona neden olma olasılığı düşük.

 

'İnsan maması yapıyoruz, biz sadece evcil hayvanlara yem oluyoruz'

Öyleyse, takip eden 10 yılda, Sayles'ın FDA politikasının kalıcı olduğuna inanmasına ne sebep oldu? Sektörde ve FDA ile yıllarca süren tartışmalardan sonra, ajans temsilcilerinin oldukça sert bir değerlendirme yaptığını belirtti. “FDA dedi ki, müşterinize biraz sorun olmadığını söylemek ister misiniz? Köpeğim için sorun olmayabilir, ama potansiyel olarak köpek mama kabına gidip biraz mama yiyebilecek 2 yaşındaki çocuğum için, bu iki ila üç Salmonella hücresi sağlığa zararlı olabilir mi? Tipik olarak, Salmonella türüne bağlı olarak , muhtemelen hayır. Ancak 2.000'den fazla Salmonella türü vardır ve bu farklı türlerin çoğunda farklı virülans vardır. 10'dan az hücrenin çok zararlı olabileceği bazı suşlar vardır.

 

Sayles, "Yine o kampta, sıfır toleransın endüstri için doğru görünmediğini düşünüyordum, çünkü var olan seviyelerin çok düşük olduğunu biliyoruz," diye devam etti. “Ne yazık ki, yine de sektörümüzün sadece evcil hayvanı korumakla görevlendirilmediği durumlarda haklı çıkarmak daha zor; evcil hayvan ebeveynlerini ve aynı zamanda evcil hayvan ebeveynlerinin çocuklarını da - gerçek çocuklarını, insan çocuklarını ve tüylü çocuklarını korumalıyız. "

 

Bu nedenle, evcil hayvan mamalarında veya tesislerinde Salmonella'nın son derece düşük seviyelerini kanıtlayan tüm bilim ve verilere rağmen , FDA'nın sıfır tolerans politikası ortadan kalkmıyor, dedi Sayles. Günün sonunda, evcil hayvanla insan arasında nasıl haklı çıkarsınız? Birçoğumuzun şu an sahip olduğu zihniyet bu, sadece evcil hayvan maması yapmıyoruz; evcil hayvanlarımıza verdiğimiz insan yiyeceklerini yapıyoruz. İşte beklememiz gereken seviye bu. "

 

 Editörün Notu:  Petfood Pro'ya Sorun, Petfood Forum tarafından sunulan ve belirli bir konu üzerine bir evcil hayvan gıda endüstrisi uzmanıyla soru-cevap ve tartışmalardan oluşan bir dizi Zoom sohbetidir. Bir sonraki sohbet 25 Mayıs 2021'de Luna Science and Nutrition'ın kurucusu Doktor Ryan Yamka ile evcil hayvan mamasında şeffaflık hakkındaki soruları yanıtlayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eski köpek diyeti Ω yağ asitleri: gözlerde var, bağırsaklarda da var

Köpek ve kedi, iki stil karşılaştırıldı: onları farklı bir şekilde sevmemizi sağlayan şey budur.

Petfood Forum, dünyanın dört bir yanından evcil hayvan maması