Sürdürülebilir evcil hayvan maması paketleme testleri başarıya ulaştı

 

Evcil hayvan gıda ambalajı söz konusu olduğunda, plastik poşetler, kuru gıda ve ikramlar gibi ürün kategorileri için neredeyse standart haline geldi. Üstün grafikler, bariyer özellikleri ve dayanıklılığın yanı sıra çoğu zaman yeniden kapatılabilir bir açıklığın rahatlığı ile plastik poşetler birçok pozitif şey sunar.

 

Başlıca dezavantajları sürdürülebilir olmamalarıdır . Yararlarına katkıda bulunan plastik poşetlerden oluşan çoklu malzeme katmanları, geri dönüştürülmelerini neredeyse imkansız hale getiriyor. Ya da meslektaşım Tim Wall'un belirttiği gibi: "Parlak bir şekilde basılmış, sağlam malzemeler insan gıdalarına eşit tazelik sağlayabilir, ancak geri dönüştürülecek bir ayı olabilir," diye yazdı Scott Whiteside, Ph.D.'den bilgi paylaştı. Petfood Essentials CONNECT • 2020'nin sonlarında ED kısa kursunun bir parçası olarak ambalaj üzerine sunum yapan Clemson Üniversitesi'nde gıda bilimi profesörü .

 

Whiteside, "Özellikle plastik pazarında, ihtiyacınız olan tüm özellikleri işleyen ve size veren tek bir plastik malzeme bulmanız çok nadiren" dedi. “Genellikle, ya ko-ekstrüzyon ya da yapışkan laminasyon olmak üzere çok katmanlı olacaklar. Bu tür çok katmanlı malzemeleri yapmaya başladığınızda, tek bir malzeme gibi görünse de, geri dönüştürmek veya bunları çıkarmak için bir işlemle göndermek çok maliyetli ve çok zor hale gelir. Bu nedenle, genellikle orada büyük bir geri dönüşüm akışı yoktur. "

 

Aslında, Pet Sürdürülebilirlik Koalisyonu (PSC), geri dönüşüm maliyetinin paketteki plastik malzemelerin değerinden daha fazla olduğunu söylüyor. Bir basın açıklamasına göre, "Sonuç olarak PSC, ABD'deki tüm evcil hayvan maması poşetlerinin% 99'undan fazlasının geri dönüştürülmek yerine çöp sahasına atıldığını tahmin ediyor" .

 

Aynı sorun, tüketicilerin ürünü içeride görmesini sağlayan şeffaf plastik pencereler gibi kağıt olmayan bileşenlere sahip kağıt evcil hayvan maması poşetleri için de geçerli olabilir.

 

Evcil hayvan gıda ambalajı geri dönüşüm programının ilk aşaması başarıyı gösteriyor

Ambalajı geri dönüştürme yeteneği, genel olarak sürdürülebilirliğin yanı sıra tüketiciler için giderek daha önemli hale geliyor. 2020'nin başlarında evcil hayvan sahiplerine yönelik küresel bir ankette Euromonitor,% 60'ının güvenilir bir ürün etiketi iddiası olarak "geri dönüştürülebilir" i seçtiğini, çevre dostu ve yerel kaynaklı gibi ilgili iddialara göre, her ikisi de% 55'e yakın ve yaklaşık 50'de sürdürülebilir şekilde üretildiğini ortaya çıkardı. %. (İlginç bir şekilde, etiket talepleri için diğer seçenekler doğal ve organik de dahil olmak üzere açık bir şekilde ilişkili değildi ve bu evcil hayvan sahipleri geri dönüştürülebilir ve çevre dostu olarak daha güvenilir görüyorlardı.)

 

Euromonitor verileri, Kemin tarafından evcil hayvan mamasında sürdürülebilirlik konulu bir web seminerinde yayınlandı. Sürdürülebilir ambalajla ilgili olarak sunum yapan kişi, plastik poşetlere alternatiflerin geri dönüştürülmüş malzemelerden,% 100 geri dönüştürülebilir veya kompostlanabilir ambalajlardan, ayrıca biyolojik olarak parçalanabilir biyoplastikler ve yeniden kullanılabilir kaplardan yapılmış ambalajları içerebileceğini söyledi.

 

Bunların hepsi gerçekten birer alternatif ve evcil hayvan yemi şirketleri ve ambalaj tedarikçileri tarafından test ediliyor , ancak böyle bir deneyimin erken aşamalarda olduğunu söylemenin doğru olacağını düşünüyorum. Yakın tarihli bir örnek - şimdiye kadarki bir başarı - PSC'nin Ağustos 2020'de evcil hayvan maması, ikramlar ve diğer evcil hayvan ürünleri üreticisi Earth Animal ve Pet ile ortaklaşa başlatılan bir "perakende satışa iade ambalaj pilot programı" olan Flex Forward'dan geliyor. Gıda Uzmanları, bir evcil hayvan maması dağıtıcısı.

 

PSC, programın 5.000 pound kullanılmış, esnek plastik evcil hayvan maması ve muamele ambalajı toplama hedefinin birinci aşamasını aştığını söyledi. Bu aşamada, Oregon ve Washington eyaletindeki 120'den fazla bağımsız evcil hayvan perakendecisi, evcil hayvan sahiplerinden her tür esnek plastik evcil hayvan maması ve tedavi poşetleri toplamak için kaplar aldı. (Bunun bu mağazalarda satılan ürünlere uygulandığına inanıyorum.) Katılan perakendeciler ayrıca evcil hayvan sahiplerini ambalajlarını perakendecilere hiçbir ücret ödemeden geri getirmeye teşvik etmek için mağaza çalışanı eğitimi, dijital içerik ve teşvikler aldı.

 

Flex Forward'ın ikinci aşaması, ülke çapında evcil hayvan kurtarma faaliyetlerini pazarlamak veya bağışlamak için yataklar veya oyuncaklar gibi diğer evcil hayvan bakım ürünlerini üretmek için kullanılabilecek geri dönüştürülmüş plastik malzeme oluşturmak amacıyla toplanan malzemelerin geri dönüştürülebilirliğinin test edilmesini içerecektir. . ( 23-24 Şubat 2021'de gerçekleşecek olan PSC'nin evcil hayvan endüstrisinde sürdürülebilir ambalajla ilgili Unpacked21 sanal etkinliğinde daha fazla bilgi edinebilirsiniz. )

 

Heyecanlanmaya değer yeni girişimler

Flex Forward programı, bir avuç evcil hayvan maması şirketinin birkaç yıldır ürünlerinin plastik poşetlerinin potansiyel geri dönüşüm için iade edilmesini teşvik etmek için kullandığı TerraCycle gibi mevcut girişimleri akla getiriyor. Ancak, TerraCycle Loop'un, tüketicilerin belirli ürünlerin yeniden kullanılabilir kaplarını yeniden doldurabildikleri programında olduğu gibi, bu oldukça sınırlıdır. Birkaç tedarikçi tarafından sağlanan ve bir avuç evcil hayvan maması veya muamele şirketi tarafından test edilen biyolojik olarak parçalanabilen veya gübrelenebilir biyoplastik evcil hayvan yemi ambalajları için de aynı şey geçerli .

 

Yine de, bu tür girişimlerin ve testlerin yapılmasını ilham verici buluyorum ve bir veya daha fazlasının başarılı olacağını ve sonunda gerçek bir etkiye sahip olmak için finanse edilip ölçekleneceğini umuyorum. Diğer ilgi çekici fikirler de su yüzüne çıktı; Wall , evcil hayvan maması çözünen bir ambalajla kapatılmış, sadece yenilebilir olan bir evcil hayvan maması kabı geliştirmeyi önerdi (Tide pod mücadelesinin aksine!). Whiteside, balık jelatini gibi jelatinimsi bir materyal veya selüloz bazlı bir materyalin faturaya uyabileceğini öne sürdü. Ve bölmelerin yeniden doldurulabilir bir kapta, muhtemelen eve teslim yoluyla satılabileceğini de ekledi Wall ekledi.

 

Doğrudan tüketiciye sunulan evcil hayvan mamalarının ve eve teslimat hizmetlerinin artan popülaritesi düşünüldüğünde, konsept geçerli görünmektedir. Buradaki önemli nokta, plastik ambalaj gibi sürdürülebilirlik sorunları, yeterli düşünce, işbirliği, bilimsel deney ve finansman sağlandığında çözülebilir. Bu heyecanlanacak bir şey.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eski köpek diyeti Ω yağ asitleri: gözlerde var, bağırsaklarda da var

Köpek ve kedi, iki stil karşılaştırıldı: onları farklı bir şekilde sevmemizi sağlayan şey budur.

Petfood Forum, dünyanın dört bir yanından evcil hayvan maması