Zanaatkar görünüm için evcil hayvan mamalarını sıkın, kurutun ve kaplayın

 

Evcil hayvan mamalarının ekstrüzyonu, kurutulması ve kaplanması, markalara bir ev mutfağında hazırlanmış bir ürüne benzeyen bir ürünü toplu olarak üretme seçenekleri sunar.

9

Evcil hayvan yemi üreticileri, bitmiş mama ve muamelelerin görünümünü ince ayarlamak için ekstrüzyon, kurutma ve kaplama dahil olmak üzere üretim sürecinin yönlerini ayarlayabilir . Bu parametreleri kontrol ederek, köpek, kedi ve diğer evcil hayvan maması üreticileri, endüstriyel ölçekli ekipmanın sağladığı ölçek ekonomisinden yararlanırken özelleştirilmiş, zanaatkâr görünümler elde edebilirler.

 

Yapay olarak yapay mama ve evcil hayvan muamelesi ekstrüzyonu

Evcil hayvan yemi ve muamele ekstrüzyonu,  genellikle küçük köpek, kedi veya diğer hayvan yemi şirketleri tarafından satılabileceğinden çok daha yüksek hacimler üretir. Bununla birlikte, daha fazla evcil hayvan yemi şirketi alana girdikçe, küçük şirketler yine de ekstrüderlerde üretilen malzemeleri kullanabilir. Benzer şekilde, tüketiciler kendi geleneksel yemeklerine benzeyen evcil hayvan mamaları talep ettiğinden. Bununla birlikte, ekstrüzyon işlemi, endüstriyel yöntemler kullanılarak açıkça yapılmış tek tip tanecik ve muameleler üretme eğilimindedir. Bunu çözmek için, ekstrüder operatörleri makinelerini, seri üretilen evcil hayvan mamalarını küçük ölçekli bir fırından çıkmış gibi gösterecek şekilde kullanabilirler. İki evcil hayvan maması endüstrisi uzmanı, Petfood Essentials CONNECT • ED'nin Soru-Cevap oturumunda yapay olarak yapay mama ve evcil hayvan muamelesi yapmak için bir ekstrüder kullanımına ilişkin ipuçlarını paylaştı. Extru-Tech Ar-Ge'sinden  Will Henry tarafından ön koşullandırma ve ekstrüzyon üzerine sunum  .

 

Henry, "Ekstrüderde, ona çerez kesici olmayan bir görünüm vermek için yapabileceğimiz bazı püf noktaları var" dedi.

 

Henry'nin ekibi, şirketin Manhattan, Kansas, ABD'deki pilot tesisinde müşterilere yeni ürünler geliştirmelerinde yardımcı olduğunda, genellikle bunun tersini yaparlar ve geleneksel bir evcil hayvan maması veya muamele tarifini bir süreç formülasyonuna dönüştürürler. Bu dönüşümün bir kısmı, bir karıştırma kabında üretilen tarifin duyusal özelliklerini korumayı içerir.

 

Ekstrüde edilmiş evcil hayvan ürünlerini ev yapımı gibi gösterecek püf noktaları

Örneğin, bir ürünün dışına doku vermek için, ekstrüder operatörleri bir toz besleyici monte edebilir. Mevcut bir projede, Henry'nin ekibi ekstrüderin boğazına bir toz besleyici bağlayacak. Toz besleyici, tüm buharda döndürülmüş yulafı ekstrüdere bırakacaktır.

 

"Ekstrüderden çıktığında, güzel bir bisküvi şekli alıyorsunuz, ancak buharlı rulo yulaflarla da bir dokusu var," dedi Henry. "Ölçek ekonomisinde daha geniş bir pazara ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz seri üretimi size veriyor, ancak yine de ürüne zanaatkar bir görünüm ve his veriyor."

 

Henry'nin ekibinin kullandığı bir başka numara da ekstrüderdeki bıçakları geriye doğru döndürmektir. Ürünü sürekli olarak belirli bir şekilde kesmek yerine, biraz daha düzensiz hale gelir. Et analogları yaratmak için farklı bir teknik kullanıyor.

 

"Pişmiş bir tavuk göğsünden çıkardığınız bir parça et gibi görünmesini istiyorsanız, bu tür ürünleri kalıpta bazı ayarlamalarla yaptık" dedi. "Bazen kalıbın geometrisini tersine çeviririz, bu nedenle ürünü daha küçük bir şekle sokmak yerine, düzensiz bir genişleme özelliği vermek için dışarı çıkarırız."

 

Küçük şirketler için ekstrüde edilmiş evcil hayvan yemi malzemeleri

Henry, tipik bir ölçekte, evcil hayvan yemi ekstrüderlerinin saatte 10 ila 12 ton ürettiğini söyledi.

 

Kansas Eyalet Üniversitesi'nde doçent ve evcil hayvan maması program koordinatörü moderatör Greg Aldrich, "Ekstrüzyon işlemi gerçekten olağanüstü yüksek verimli nişasta pişirme makinesidir"  dedi. "Genellikle büyük ölçekli üretim için tasarlandı veya üretildi, bu nedenle doğrudan ev yapımı veya küçük ölçekli işlemlere uymayabilir ve bunu vurgulayacağım."

 

Aldrich, saat başına tonlarca mama veya ikramya ihtiyaç duymayan daha küçük şirketler için ekstrüderlerin devreye girebileceğini söyledi.

 

Şişirilmiş pirinç tahılına benzeyen sorgum cipsi üretmek için bir ekstrüder kullanma örneğini verdi. Bu cipsler daha sonra köpekler için granola bar gibi bir şey için bir formülasyona girdi.

 

Kurutma ve kaplama, evcil hayvan maması, tedavi özelliklerini etkiler

Bir evcil hayvan maması veya muamelesi ekstrüde edildikten sonra, kurutucuda daha fazla değişken devreye girer. Evcil hayvan yiyeceklerini ve yiyecekleri kurutmak için kullanılan üç farklı makine türü,   bu ürünleri etkileyebilir. Arkansas Üniversitesi'nde tarım profesörü olan Griffiths G. Atungulu,  Petfood Essentials CONNECT • kaplama, soğutma ve kurutma konulu ED sunumuna eşlik eden Soru-Cevap sırasında kurutma tekniklerinin mama ve diğer evcil hayvan ürünlerini nasıl etkilediğini tartıştı. .

 

Atungulu, farklı makinelerin evcil hayvan ürünlerini farklı şekillerde kurutduğunu söyledi. Yaygın bir yöntem, iletken bir kurutma işleminde mama parçasının üzerine sıcak hava üfler.

 

"Hava ile kurutma şeklimiz, ürününüzle temas eden ısıtılmış hava var" dedi. “Daha sonra ısı sonunda ürünün yüzeyinden malzeme boyunca hareket eder. Bu tür bir süreç, mikrodalga gibi bir şey kullanıyorsanız elde edeceğimizden tamamen farklıdır. "

 

Evcil hayvan yemlerini kurutmak için mikrodalga ve kızılötesi radyasyon

Atungulu, evcil hayvan ürününün mikrodalgayla kurutulmasının, malzemedeki su moleküllerini bir tür radyatif ısıtma yoluyla hacimsel bir şekilde ısıttığını söyledi.

 

"Bir mikrodalga kurutucuya karşı konvektif ısıtılmış hava kullanılarak kurutulan gıda maddesinin yapısına bakarsanız, çok farklı olacaktır" dedi. "Renk, ısının hareket etme şekli nedeniyle de değişebilir" dedi. malzeme."

 

Kızılötesi kurutucular, evcil hayvan ürünlerini kurutmak için üçüncü bir seçenek sunar. Atungulu, kızılötesi ve mikrodalga radyasyonun her ikisinin de elektromanyetik spektrum içinde yer aldığını ve bu nedenle tekniklerin kuru mama taneleri ile benzer fiziksel ilkeler kullanarak işlem yaptığını söyledi.

 

Ancak, farklı dalga boylarına sahip oldukları için ısının ürüne nüfuzunun çok farklı olacağını söyledi. Kızılötesi çok sığ nüfuziyete sahiptir ve daha derin ısınma eğilimi gösteren mikrodalgaya kıyasla malzemenin yüzeyini ısıtma eğilimindedir. Kızılötesi, mikrodalga ve ısıtmalı hava kurutucularının tümü birbirinden farklıdır ve bu da evcil hayvan yemi üreticileri için çeşitli araçlar sağlayabilir.

 

Atungulu, "Bu yöntemleri hibritlemenin malzemenin tamamen farklı yüzey yeteneklerini getirdiği durumlar gördüm" dedi.

 

Atungulu'nun Soru-Cevap bölümünde Aldrich, ekstrüde edilmiş mama evcil hayvan mamasında yaygın olarak kullanılmasa da, kurutucular da ürünlerin yüzey görünümünde ince ayar yapabiliyor. Bununla birlikte, bazı evcil hayvan maması üreticileri, evcil hayvan ürünlerinin son görünümünü etkilemek için kurutucuların kullanımını keşfetmeye başladılar.

 

Aldrich, "Kurutma ve kaplamada ürünün görünümünü değiştirebilecek her şeyi yapabiliyoruz," diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Kurutucu, daha çok bir fırın gibi çalıştırılırsa, kahverengileşme reaksiyonu ile renk gelişimi sağlayabiliriz. daha açık ten rengi bir üründür ve onu koyulaştırır veya kahverengileştirir. Ayrıca biraz lezzet geliştirir. "

 

Rengi, kurutma ve kaplama tekniklerini etkilemenin yanı sıra, zanaatkar bir pişmiş görünüm ekleyin veya kuru mama, havuç veya et gibi malzemeleri taklit etmesine izin verin.

 

Aldrich, evcil hayvan yemi üreticilerinin çeşitli renkli topikal kaplamalar kullandığını söyledi. Pişmiş evcil hayvan ürünlerinde, bu yüzey kaplamalarının açık kahverengi bir bisküviye uygulanabileceğini söyledi. Kırmızı bir kaplama uygulayarak, pişmiş ürün et görünümüne bürünür.

 

"Hayvandan çok tüketiciye hitap etmekle ilgili" dedi.

 

Aldrich, aynı şekilde, evcil hayvan maması üreticilerinin de ürünün yüzeyine görünen parçaları uygulayabileceğini söyledi. Örneğin, küçük yeşil veya kırmızı parçalar, yüzeyde biber veya havuç gibi görsel bir görünüm verir. Bu parçaların boyutları, 100 mikron çapındaki beneklerden gerçek havuçlar da dahil olmak üzere diğer bileşenlerin gerçek bütün parçalarına kadar değişir.

 

“Tüketicilerin beslenmenin ne olduğu fikrine hitap etmek için oynayabileceğimiz birçok seçenek var” dedi.

 

Evcil hayvan mamalarının ekstrüzyonu, kurutulması ve kaplanması, markalara bir ev mutfağında hazırlanmış bir ürüne benzeyen bir ürünü toplu olarak üretme seçenekleri sunar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eski köpek diyeti Ω yağ asitleri: gözlerde var, bağırsaklarda da var

Köpek ve kedi, iki stil karşılaştırıldı: onları farklı bir şekilde sevmemizi sağlayan şey budur.

Petfood Forum, dünyanın dört bir yanından evcil hayvan maması